CIPELE ZA VENČANJE Udobnost na prvom mestu, kako ih odabrati? (FOTO)

Maša Georgijev | Žena 16.05.2023 09:48

Kako se venčanje bliži, uzbuđenje je sve veće, ali i raste i stres, jer period pre samog čina venčanja i proslave sa sobom nosi mnogo posla. Imate mladoženju i datum, izabrale ste venčanicu koja je kao haljina iz bajke, našle ste frizuru koja će da upotpuni ceo izgled, ali kako da izaberete cipele za venčanje? Bitno je da se slažu uz sam stil venčanice, ali i da su udobne, a ako je moguće i da su praktične, pa da se mogu nositi i nakon svadbe. U daljem tekstu vam predstavljamo nekoliko saveta na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira cipela za venčanje.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

UDOBNOST PRE SVEGA

Postoji verovanje da najlepše cipele za venčanje sa sobom donose brojne žuljeve i otoke dan nakon slavlja. Ženama je uvek najteže da nađu odgovarajuće cipele za svadbu, jer se veruje da su sve štikle neudobne i bolne za stopala. Međutim, to nije istina. Naravno da je bitno da se obuća slaže stilski sa odećom, da ide uz venčanicu i po boji, ali ono što je ključ dobrog provoda je da je obuća za svadbu udobna.

Kada se nađe venčanica po želji, na redu dolaze cipele koje mladama uglavnom predstavljaju najveću muku. Kako moraju ceo dan da provedu na nogama i da na sebi nose venčanicu koja je neretko veoma teška što zbog dužine, što zbog krinoline, veoma je važno odabrati udobne cipele.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Idealno je da cipela bude obložena kožom iznutra. Veštački materijali nisu poželjni, jer čine da se stopalo dodatno znoji. Takođe, jako je bitno da veličina cipela bude odgovarajuća. Kada probate cipele, obavezno prošetajte po radnji kako biste ih isprobali. Udobnost cipele najviše ima veze sa osećajem koji vam pruža. Ukoliko imate osećaj da vam je cipela preuska ili preširoka, ako osećate svu težinu cipele dok hodate ili sedite, ili imate osećaj da ćete polomiti štiklu dok hodate, ne kupujte te cipele. To su samo neki od pokatazelja da to nisu vaše idealne ženske cipele za venčanje.

CIPELE I SANDALE ZA VENČANJE – ZATVORENE ILI OTVORENE

Kada se radi o tome da li da se pre odlučite za otvorenu ili zatvorenu obuću, tu najveću ulogu svakako igra doba godine kada se venčanje održava. Ukoliko se radi o letnjem venčanju, najbolje bi bilo izabrati neke sandale za svadbu. Ako se odlučite za sandale, neka imaju što više kaišića kako bi vam držale nogu i doprinele tome da se osećate stabilnije.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Ako je pak reč o zimskom venčanju, jedini izbor za koji se možete opredeliti su svakako zatvorene cipele. Pored udobnosti, bitno je da vam bude i toplo, te je idealno izabrati neke cipele koje nisu otvorene na prstima i uz to imaju kaiš oko zgloba. Takvih modela ima mnogo, a veoma su stabilne i čine da se osećate sigurnije dok hodate ukoliko je štikla visoka, piše fiestaevents.rs.

Za prolećno i letnje venčanje vreme može da vas iznenadi, pa je tu sve na vama. Ako želite da se igrate i rizikujete, kupite neke otvorene sandale, ali zbog čestih kiša, mi vam ipak savetujemo da izaberete zatvorene cipele, kako bi vam noge bile suve ukoliko vas iznenadi pljusak.

 

Expand player
Pogledajte više