GLADNI STE I UMORNI Ovo je najbolja ideja za brz, ukusan i kvalitetan ručak
Za sve one koji su zauzeti ili nemaju dovoljno vremena za detaljnu i laku pripremu hrane. Bez obzira da li žurite da pripremite hranu, čak i brzo pripremljen obrok treba da bude kvalitetan i nutritivno bogat.
Takav ručak je vrzi đuveč od kobasica, evo šta vam treba i kako se priprema:
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš (šta god imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća preostalog od pripreme nekih drugih jela)
- 1 pakovanje vakumirane kobasice, one koje moraju da kupe, tri-četiri komada u jednom pakovanju, oko 350 gr
- ravna kašiku suvog začina
- 300 – 500 ml soka od paradajza,
- 2 čaše ili šolje pirinča
- so, biber, peršunov list
- 50 - 100 ml ulja (ne morate da merite, samo nagnite flašu i čujete 2 ili 3 "klo, klo"
Priprema: Crni luk iseckati, dodati suve začine, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta. Kada voda ispari, smanjite vatru i pržite luk nekoliko minuta. Zatim dodajte povrće koje ste odabrali i sipajte da se natopi. Dok se povrće kuva, iseckajte kobasicu, a pirinač operite. Kada povrće provri, dodajte kobasicu i kuvajte oko 15 minuta.
Zatim dodamo pirinač i prelijemo sokom od paradajza. Ako ima manje soka, dodajte još jednu šolju vode. Smanjite toplotu na srednju i dovedite do ključanja. Kada provri promešati, vidi se odnos vode i pirinča. Vode bi trebalo da bude 3 puta više.
Kuvajte na umerenoj vatri dok višak vode ne ispari. Neko voli da đuveč bude gušći, a neko tanji, ovo regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja. Posolite, pobiberite i dodajte list peršuna. Još malo promešajte i kada je pirinač omekšao jelo je gotovo jer su povrće i kobasica već napola kuvani. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)