NAJLEPŠI SLATKIŠ NAŠIH BAKA Recept za moćni namaz, koji se maže na hleb
Jagode su mnogima omiljeno voće kog sada imamo na svim pijacama i marketima.
Za pola kilograma džema biće vam potrebno:
- 1 kg očišćenih jagoda
- 500 g šećera
- Sok od jednog limuna
Priprema:
Nakon što očistite jagode od pantljika, presecite ih na pola, pa stavite u široku šerpu, za koju znate da joj dno ne zagoreva. Zatim pospite jagode šećerom, i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustile sok. Čak možete ovo sve da uradite i uveče, pa ostavite jagode da odstoje preko noći – što duže to bolje.
Kada stavite jagode u šepru i otpočnete proces kuvanja važno je da ih malo izgnječite. Smesa će sve vreme tokom kuvanja da peni zato je potrebno da s vremena na vreme tu penu odstranite kašikom. Nakon što smesa proključa, smanjite temperaturu i kuvajte džem još dva sata na laganoj vatri.
Kada završite sa kuvanjem, kkinite sa ringle, pa dodajte sok od limuna i blago sve promešajte. Prohlađen džem sipajte u zagrejane tegle i ostavite da se ohladi. Nakon što su se poptuno ohladile, stavite ih na hladno i mračno mesto.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)