TAJNA KOJU PEKARI LJUBOMORNO ČUVAJU Samo ovako će vam pita biti sočna i meka kao duša

M.Georgijev | Žena 30.05.2023 13:30

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Prirema je veoma jednostavna i većinu ovih sastojaka već imate u kući. 

Sastojci:

8 kašika brašna

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po, piše 365srbija.com.

Expand player
Pogledajte više