OTKLANJA BOL I STRES Ulje ove začinske biljke je hit u svetu, evo kako se pravi
Poslednjih godina sve je popularnije lovorovo ulje, koje ima fascinantna svojstva
Za lovor se oduvek znalo da ima neverovatno lekovita svojstva. Obično ga koristimo u ishrani, tokom kuvanja, ali ova začinska biljka može da se koristi i u drugim oblicima. Naime, poslednjih godina sve je popularnije lovorovo ulje, koje ima fascinantna svojstva:
- – Smanjuje bolove
- – Umiruje nervni sistem
- – Povećava znojenje i time izbacivanje toksina
- – Podiže ukupan tonus organizma
Priprema lovorovog ulja:
Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte s 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenku dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na dve nedelje.
S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu u staklenu bocu. Čuvajte ulje na prohladnom mestu.
Način korištenja:
Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljito ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.
Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati vrlo brzo.
Lovorovim uljem možete zameniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bol u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.