PILEĆA PAŠTETA Dodajte je kao prilog ili namažite na hleb, zdrava je i ukusna
Domaća pileća pašteta pravi se lako, a ukusom nimalo ne zaostaje za onom kupovnom.
Potrebno je
- 1 komad pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 6 kiselih krastavaca
- 10 maslina bez koštica
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica majčine dušice
- pola limuna
- kašika senfa
- so
- biber
- ulje
Priprema
U šerpi sa slanom vodom skuvajte piletinu. Izvadite piletinu i sačuvajte šolju bujona. Ohlađeno meso stavite u blender, dodajte luk, krastavčiće, masline i začine pa blendajte, postepeno dodavajući bujon. Kremastu smesu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte sok od limuna i senf. Izblendajte sve sastojke, da se ujednače, pa sipajte u činiju. Ostavite da se pašteta ohladi. Mažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu. Čuvajte paštetu u frižideru.
DOČEKAJ 2025. U NOVOM FORDU Zaigraj odabrane slot igre od 16. 12. do 12. 1. i učestvuj u 4 nedeljna slot turnira koji ti donose vredne nagrade!
POTPISAN SPORAZUM O NUKLEARNOJ SARADNjI RUSIJE I VIJETNAMA: Mišustin u dvodnevnoj poseti Hanoju
KO SADA LAŽE? Milivojević priznao da su protesti politički – studenti ga demantovali (VIDEO)
RUSIJA ZATEČENA: Ubijen Vladimir Feščenko i to u zgradi Ministarstva odbrane
SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!
Lažni vidovnjak Beograđanki uzeo 100.000 evra: Kod njega dolazile i ESTRADNE LIČNOSTI, prevario i devojku oboleli od raka
TIP IZDVAJA ZA UTORAK: Akra i Beitar odbrane drže pod ključem
NIKAD VEĆA BRUKA NA RTS Došao u emisiju bez donjeg veša, a onda mu se otkopčao šlic, kamera sve snimila, skandal!
EVO KOLIKO GODINA IMA ZORICA MARKOVIĆ Ovo niko nije očekivao, svi su mislili da je mlađa!
RENOVIRALI DVORIŠTE I OTKRILI NEŠTO NEVEROVATNO Isekli žbunje motornom testerom, kad su videli šta je ispod, umalo se onesvestili od šoka! (VIDEO)
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
DODAJTE OVO U TESTO Proveren trik da ne upije ni kap ulja, a mekike će biti neodoljive
Potreban vam je samo jedan sastojak, a mekike će biti neodoljive.
KROFNE SA KAČKAVALJEM Neodoljive i slane, a savršeno se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Ako volite slatke krofne, ove sa kačkavaljem ćete obožavati.
PICA ROLAT Slasno predjelo za prave gurmane, a idealno za lepo veče sa prijateljima
Ni malo ne zaostaje za italijanskim klasikom, prste da poližete.
Komentari (0)