INDIJSKI UŠTIPCI PIKANTNOG UKUSA Naučite kako da napravite pakoru

Alo.rs/D.C. | Žena 21.04.2021 09:09

Ako ste ljubitelj začinjene hrane, onda obavezno isprobajte pakoru. To su indijski uštipci sa pikantnim začinima, koje možete da služite sa sosom ili jednostavno sa nečim po vašem izboru

Foto: Bakina kuhinja

Za uštipke/pakoru: 150 g brašna, 20 g pirinčanog brašna, 125 ml jogurta, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica morske soli, 1 kašičica čili pahuljica (može i tucana paprika), 1 kašičica kima, 1/2 crvenog luka, 1/4 crvene paprike, 1 ljuta papričica, 1 čen belog luka, 3 kašike korijandera, 125 ml vode.

Za sos: 1 čen belog luka, 1 ljuta papričica, malo korijandera, 1 kašika jabukovog sirćeta, 1 kašika limunovog soka, 1/2 kašičice morske soli, 2 kašike vode, 1 kašičica čili pahuljica (može tucana paprika), 2 kašike paradajz pirea.

Priprema: Iseckajte luk, papriku, ljutu papričicu, beli luk i svež korijander. U posudi pomešajte brašno, pirinčano brašno, jogurt, sodu bikarbonu, čili pahuljice, kim i seckano povrće. Posolite i dobro sjedinite dodajući vodu postepeno i umesite testo. Ostavite da se odmara 15 minuta.U međuvremenu, pripremite sos: Stavite sve sastojke za sos osim paradajz pirea i čili pahuljica u blender i obrađujte dok se sve ne sjedini. Dobijenu smesu pomešajte sa paradajz pireom, dodajte čili pahuljice i sjedinite.Kašikom sipajte testo u vruće ulje i pržite dok ne postane hrskavo.

Expand player
Pogledajte više