Prirodni lek: Ovaj napitak deluje preventivno protiv pojave tromba i zgrušavanja krvi
Oslobađa bubrege, bešiku i žučnu kesu od prisustva kamenca i peska, sprečava kardiovaskulativne bolesti, Sprečava pojavu trombova i zgrušavanje krvi , smanjuje rizik od moždanog udara, štiti vitalnost ćelija, utiče povoljno na vid i sprečava i očne bolesti ( kataraktu ,divertikulozu, konjuktivitis…), podstiče oporavak organizma, štiti DNK od štetnog uticaja slobodnih radikala, a od srčanog infarkta, snažno detoksikuje organizam, poboljšava imunitet, sprečava formiranje masnih naslaga, ublažava simptome kod bronhitisa ,hroničnog kašlja i drugih plućnih bolesti, kod dece i kod odraslih (istraživanja su pokazala da kod osoba koje imaju razvijen neki oblik plućne bolesti, ako se redovno konzumira svež kivi i sok od kivija, povećava kapacitet udaha za čak 32 % i smanjuje učestalost nagona za kašalj za čak 27 %), uklanja celulit, doprinosi zdravlju kože, deluje na sposobnost pamćenja.
Treba da budete oprezni sa dnevnom količinom soka od kivija. Ne bi trebalo da popijete više od 1 -2 čase soka koji ste razblažili sa vodom jer može da dođe do alergija na kivi.
SOK OD KIVIJA RECEPT
Za pripremu sirupa od kivija treba vam: 1,5 kilogram svežeg i oljuštenog kivija, 1,5 litra vode, šećera po želji.
Oljuštite kivi i iseckajte, ubacite ga u blender i usitnite. Ako nemate pri ruci blender, možete da iskoristite i mašinu za mlevenje paradajza. Potom, tako usitnjen kivi propasirajte kroz gustu cediljku da bi se oslobodila što veća količina soka. Zatim, prokuvajte vodu, kada voda provri sačekate da se ohladi.
A u proceđeni sok od kivija dodajte prokuvanu vodu koja se predhodno prohladila i pola kg šećera. Mešajte oko 20 minuta dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sterilišite staklene flaše u koje ćete sipati domaći sok od kivija i stavite ga u frižider. Pre upotrebe soka razblažite ga sa vodom.
Sok ili sirup od kivija, sadrži: vitamin A, kompleks vitamina B vitamin C, vitamin E, vitamin K, selen, kalcijum, kalijum, fosfor, karotenoide, gvožđe, hlorofil, lutein, ugljene hidrate, flavonoide i zbog toga se preporučuje da se koristi u ishrani beba a posebno se preporučuje kivi u trudnoći. Sok od kivija veoma je ukusan i zdrav, nadamo se da smo vas uspeli nagovoriti da probate da ga napravite.
Pre upotrebe posavetujte se sa lekarom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)