ORASI I MED: Najbolja kombinacija za zdravlje
Foto: Pixbay

Kombinacija meda i oraha našem organizmu obezbeđuje sve neophodne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljenehidrate te još mnogo toga.

PRIRODNI LEK ZA ANEMIJU na bazi meda i oraha – Pripremiti smesu od pola kilograma meda i pola kilograma mlevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmešati te dobijenu smesu uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

VISOK KRVNI PRITISAK – Kod problema sa visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

GLAVOBOLJE – ne samo da je jako ukusna poslastica med u kombinaciji sa orasima, već zaista dokazano  pomaže i kod problema sa glavoboljom i nesanicom.

ČIR NA ŽELUCU – kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mleko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mlevenih oraha pomeša se sa vrelom vodom, dobro promućka i procedi. U mleko se dodaju 2 kašike meda i uzimajte pola sata pre svakog jela 2-3 kašike.

PROTIV IMPOTENCIJE pomaže od davnina isproban recept: mleveni orah pomešan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dve kašike dva-tri puta na dan, pola sata posle jela. Da bi se postigli željeni efekti tura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

KOD ANEMIJE – Pripremiti smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmeša i uzima svaka tri do četiri sata. Smesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

ZA LEČENJE HIPERTENZIJE i nedostatka gvožđa – anemije, treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma delotvorni i kod ishemije srca. Kašika meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki lekar D. Gejl.

Pre upotrebe posavetujte se sa lekarom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading