NAMIRNICA KOJA BUKVALNO PRODUŽAVA ŽIVOT: Svuda je ima i nije skupa, pravite veliku grešku ako je ne jedete!
Određene vrste ribe daju nam omega-3 masne kiseline, čiji je nedostatak povezan sa skraćenim životnim vekom, kažu naučnici
Nedostatak omega-3 masnih kiselina u ishrani skraćuje život skoro koliko i pušenje, rezultat je nove studije koja je podigla veliku prašinu.
Naučnici su utvrdili da veoma nizak nivo omega-3 masnih kiselina u organizmu može umanjiti očekivani životni vek za pet godina. Masnoće, koje se nalaze uglavnom u ribi ali i drugim namirnicama, veoma su važne za zdravlje kardiovaskularnog sistema i smanjuju rizik od nastanaka krvnih ugrušaka.
Dobar nivo je osam ili više procenata, srednjim se smatra procenat između četiri i osam, a sve ispod toga je nizak nivo omega-3 masnih kiselina.
„Zanimljivo je da je u Japanu, gde je unos masnih vrsta ribe deo svakodnevne ishrane, životni vek oko pet godina duži nego u Americi...
Ceo tekst pročitajte na sajtu penzionisani.rs!