ISPRAVAK: “Vino” od borovnice i smreke ne ubija “svaku bolest”
Neosporivo je da i borovnice i bobice smreke sadrže hemijske spojeve koji imaju lekoviti potencijal. No, saznanja o njihovoj učinkovitosti u lečenju ili sprečavanju rizika za dobijanje oboljenja ograničena su na studije koje indiciraju, ali ne potvrđuju efikasnost i sigurnost nečega kao leka.
Dakle, zbog činjenice da je u studijama potvrđeno da konzumiranje borovnica smanjuje dejstvo slobodnih radikala na DNK, što dovodi do starenja i kancera, sugeriše se da bi borovnice mogle biti dobre za sprečavanje malignih oboljenja.
Međutim, kako je navedeno na stranici Američkog instituta za istraživanja raka, studije u kojima su ispitivana ova svojstva borovnica imaju ograničenja i rezultati su različiti, pa su potrebna dodatna istraživanja kako bi se bolje razumjela uloga borovnica u svemu ovome.
U prvobitnom tekstu je navedeno da je reč o posebnoj vrsti vina i da se ovaj recept stalno uklanja, takođe je navedeno da ove bobice mogu sprečiti rak, što nikad nije utvrđeno i ne može se smatrati tačnim.
Nakon analize portala raskinkavanje.ba sve netačne informacije iz teksta su obrisane i unete su tačne informacije.
Izvinjavamo se našim čitaocima.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)