OVA HRANA MOŽE UNIŠTITI JETRU: Mnogi je smatraju veoma zdravom i tako prave veliku grešku
Da li znate da voće može da uzrokuje bolesti jetre?
Ova namirnica koju preporučuju svi dijetolozi i lekari i koja se generalno smatra zdravom, sadrži ugljene hidrate, glukozu i fruktozu.
Upravo tu leži opasnost od ovog voća. Ako se konzumira u velikim količinama, ovo poslednje može da dovede do bolesti masne jetre (nealkoholne).
„Na primer, jabuke sadrže više fruktoze, dok kod kajsija preovladava glukoza“, rekla je nutricionistkinja Eli Kriger.
Kriger kaže da je ovaj problem moguće izbeći ako se povede računa o tome u koje doba dana se voće uzima, kao i u kojoj količini. Pa tako je preporuka da se uzima u prepodnevnim časovima kada nam je metabolizam brži, kada bolje varimo hranu i organizam „razlaže“ glukozu i fruktozu...
Ceo tekst možete pročitati na sajtu penzionisani.rs!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)