TRAVAR MOMČILO UPOZORAVA: Nije svaki beli luk zdrav, ovo su 4 znaka da su vam "uvalili" otrov
Ukoliko imate problem sa mirisom luka, sažvaćite malo peršuna
Beli luk jedna je od najmoćnijih namirnica za jačanje imuniteta i čitavog organizma, a narodni travar Momčilo Antonijević objasnio je kako da ga uzimate ako imate problem s varenjem, i kakav beli luk ne treba jesti.
Beli luk sadrži moćne supstance koje štite naš organizam, naročito zimi kada "haraju" infekcije, i postoji način uzimanja koji će nam dati više blagotvornih dejstava. Beli luk bi trebalo konzumirati svež kako bi se najbolje iskoristile njegove blagotvorne supstance. Pre nego što ga pojedete, obavezno pročitajte četiri signala da su vam "uvalili" beli luk pun hemije!
Narodni travar Momčilo Antonijević kaže za RTS da ova zdrava namirnica deluje protiv bakterija, gljivica, a prema nekim istraživanjima, beli luk ima i antivirusno dejstvo.
"Beli luk treba jesti svež, koristiti ga svež, kao i sremuš. Etarsko ulje belog luka nije za tako široku upotrebu. Ukoliko imate problem sa mirisom luka, sažvaćite malo peršuna", savetuje Antonijević uz napomenu da ne bi trebalo jesti beli luk koji ima klicu.
Može da se proguta i ceo manji čen belog luka, što je posebno pogodno za ljude sa tegobama sa varenjem.
I ne verujte kad vidite "organski" luk uvezen iz Kine.
Zašto bi se trebali čuvati kineskog belog luka?
Zato što se kineski beli luk izbeljuje!
On se šprica s hemikalijama da bi se zaustavilo klijanje, da bi postao belji i da bi se uništili insekti.
Štaviše, ovaj luk se uzgaja u netretiranim otpadnim vodama i efektivnom metil bromidu koji služi kao fungicid.
Ovaj luk je uveliko fumigiran s metil bromidom koji je vrlo otrovna stvar i on uništava insekte.
Beli luk može dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema. On može oštetiti disajne puteve i centralni nervni sistem, a može čak i izazvati smrt.