NAPRAVITE PRIRODNI ANTIBIOTIK: Lek od dva sastojka koji pomaže već 5000 godina
Jedan od najstarijih recepata na svetu je ovaj sa Tibeta
Jedna od najzdravijih namirnica na svetu svakako je beli luk. Snaga ove biljke koristi se u narodnoj medicini više od 5.000 godina. Jedan od najstarijih recepata na svetu je onaj sa Tibeta, gde je tinktura belog luka bila najmoćniji lek protiv raznih bolesti.
Evo šta sve leči tinktura od belog luka
- za snižavanje holesterola
- za jačanje imuniteta i ubrzanje metabolizma
- za regulaciju krvnog pritiska
- protiv astme i plućnih bolesti
- za lečenje hroničnog sinusitisa
- protiv sezonskih alergija
- protiv gastritisa
- protiv raznih upala (prirodni antibiotik)
Napravite tinkturu od belog luka
Sastojci:
- 350 g domaćeg belog luka
- 2 dcl medicinskog alkohola
Procedura:
1. Očistite beli luk i isecite ga na komade.
2. Teglu sa poklopcem dobro operite i prokuvajte.
3. Kada se osuši, stavite beli luk, pa alkohol.
4. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru.
5. Protresite ga najmanje jednom dnevno, ali ostavite zatvoreno 10 dana.
6. Zatim smesu procedite i ponovo sipajte u teglu i čuvajte u frižideru.
Kako se uzima tinktura od belog luka
Tinktura se stavlja u obliku kapi u vodu i pije oko 15 minuta pre doručka, ručka i večere.
Dan 2:
4 kapi pre doručka, 5 kapi pre ručka i 6 kapi pre večere
Dan 3:
7 kapi pre doručka, 8 kapi pre ručka i 9 kapi pre večere
Dan 4:
10 kapi pre doručka, 11 kapi pre ručka i 12 kapi pre večere
Dan 5:
13 kapi pre doručka, 14 kapi pre ručka i 15 kapi pre večere
Dan 6:
15 kapi pre doručka, 14 kapi pre ručka i 13 kapi pre večere
Dan 7:
12 kapi pre doručka, 11 kapi pre ručka i 10 kapi pre večere
Dan 8:
9 kapi pre doručka, 8 kapi pre ručka i 7 kapi pre večere
9. dan:
6 kapi pre doručka, 5 kapi pre ručka i 4 kapi pre večere
Dan 10:
3 kapi pre doručka, 2 kapi pre ručka i 1 kap pre večere