Hladna ili topla kafa? Stučnjaci otkrivaju koja je bolja za vaše zdravlje
Foto: Freepik

Ispijanje kafe nudi različite prednosti. Studija je otkrila da kafa podstiče osećanja ljubaznosti, prijateljstva i sreće. Smatra se da zrna kafe sadrže vitamine B, kalijum, riboflavin i oko hiljadu različitih biljnih jedinjenja. Kafa je takođe izvor antioksidanata. Ali, da li ste se pitali koja je razlika između tople i hladne kafe?

Postoji više načina da napravite hladnu kafu. Hladni napitak se pravi sa hladnom vodom za nižu kiselost. Hladna kafa ima tendenciju da bude manje kisela i nežnija za vaš probavni sistem.

Prema studiji u Scientific Reports, vruća kafa ima više antioksidanata nego hladna kafa.

Vrednost pH tople i hladne kafe skoro je isti i kreće se od 4.85 do 5.13. Zato se hladnija kafa predlaže onima koji imaju problema sa želucem, dok je u drugim slučajevima bolje piti toplu kafu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading