ANTIČKI LEK ZA 100 BOLESTI Starinski recept za napitak koji čisti pluća, popravlja krvnu sliku, čuva srce
U starim knjigama o lečenju biljem, pronašli drevni narodni recept za koji se kaže da leči sve bolesti, a potiče još iz antičkih vremena. Kako smo želeli da saznamo nešto više o ovoj tinkturi utvrdili smo da se pravi i koristi ne samo na našim prostorima, već da se široko upotrebljava u Španiji, Engleskoj i Francuskoj.
Recept je zapravo zasnovan na bobicama borovnice i smrče umočenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnice.
Lek se prvenstveno koristi kod tegoba sa lošom cirkulacijom i krvnom slikom, glavobolje i vrtoglavice, drugih raznih glavobolja, zaborava i pamćenja. Pored toga, ističe se da je od velike koristite ako imate problema sa slabim srcem i krvnim sudovima.
Ovo vino treba probati kao rešenje za sve akutne i hronične bolesti želuca i creva, kao i protiv smetnji u varenju i zapaljenja debelog creva. Vino uspešno reguliše digestivnu floru i uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista.
Sok takođe pomaže kod nedostatka apetita i slabosti izazvane bolešću, operacijom ili padom imunog sistema. Kako je dobra cirkulacija i varenje ključ zdravlja čoveka uz dobru funkciju srca i mozga, jasno je zašto se ovo vino popularno naziva lekom za svaku bolest.
Da biste napravili ovaj lek, potrebno vam je:
- 500 g svežih borovnica (možete koristiti smrznute bobice kao zamenu)
- 500 g bobica omorike poznate i pod sledećim nazivima: bor, kleka, kleka, crna omorika, crna omorika, kleka, kleka, omorika, omorika, vrba
- 1 litar dobrog crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
- pola litra jake domaće rakije
- 3 kašike meda
- 3 kašike šećera
Priprema:
Operite borovnice i smrče i stavite u veliku staklenu teglu. Bobice prelijte vinom. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati.
Zatim u smesu dodati pola litra rakije, med i šećer. Sve dobro izmešati, da se med i šećer istopi. Ostavite kompletnu mešavinu da odstoji 7 dana. Nakon toga je spreman za upotrebu.
Lek se koristi tako što se ujutru i uveče uzimaju po 4 supene kašike ovog vina. Uzmite nekoliko borovnica u svakoj dozi koje ćete dobro sažvakati pre nego što ih progutate.
Vino se koristi 3 dana ujutru i uveče nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite celu dozu.
Ako je potrebno, možete napraviti novu dozu i nastaviti da koristite ovo vino dok tegobe ne prestanu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)