JEDE SE DVA PUTA NEDELJNO I SADRŽI ČETIRI BITNA SASTOJKA Predstavljamo vam doručak koji oporavlja jetru
Ako osećate hronični umor, lošeg ste zdravlja, u ustima često osećate gorak i metalni ukus, imate žuti premaz na jeziku to je znak da vam sa jetrom nešto nije u redu
Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, moguće je da ćete svoju jetru izložiti dodatnom naporu.
Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete kašu.
Recept za kašu koja pomaže zdravlju jetre:
Ovseno brašno – 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.
Bundeva (očišćena i isečena na kockice) – 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.
Suvo grožđe – pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.
Bademi – po želji. Normalizuju jetru.
Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mleko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.
Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.