DOMAĆI TONIK OD BELOG LUKA Jači od bilo kojeg leka, ubija sve viruse
Ubija bakterije, reguliše krvni pritisak, i osnažuje imunitet, a u tradicionalnoj medicini koristi se za lečenje organa za disanje, oboljenja srca i krvnih sudova, glavobolje, bolesti organa za varenje, crevnih parazita, kožnih bolesti
Poznato je da sirovi beli luk deluje kao prirodan antibiotik, jer poseduje antivirusna, antifungalna i antimikrobna svojstva, a pomaže u eliminisanju štetnih bakterija i štiti organizam.
On takođe ubija bakterije, reguliše krvni pritisak, i osnažuje imunitet, a u tradicionalnoj medicini koristi se za lečenje organa za disanje, oboljenja srca i krvnih sudova, glavobolje, bolesti organa za varenje, crevnih parazita, kožnih bolesti.
Ipak, ukoliko ne možete da ga jedete sirovog zbog mirisa i ukusa, predlažemo vam da napravite tinkturu sa belim lukom.
Sastojci:
polovina crnog luka – krupno iseckati;
5 čena belog luka – krupno iseckati;
2 crvene čili papričice – krupno iseckati;
1 kašika đumbira – krupno iseckati;
sok jednog limuna;
jabukovo sirće (mora biti organsko, nefiltrirano i sirovo).
Uputstva:
Uzmite teglu od 500ml i u nju ubacite iseckan crni luk. Zatim dodajte beli luk. Nakon toga dodajte papričice i pažljivo stavite đumbir na vrh. Limun morate iscediti u drugu posudu, odstraniti semenke i zatim sipajte sok preko mešavine.
Na kraju napunite teglu jabukovim sirćem tako da samo 1cm od vrha ostane prazan. Zatvorite teglu i čuvajte je na tamnom i hladnom mestu. Vaš tonik za prehladu i grip je spreman za upotrebu.