OVAJ ČAJ SE PIJE U PROLEĆE "Napitak samuraja", najbolji "borac" protiv lošeg holesterola, masti i malignih bolesti
Čaj se ne sme piti duže od tri dana
Kako smo tokom zime uživali u ukusnoj i kaloričnoj hrani, što je neizostavno dovelo do gomilanja kilograma, ali i povišenog holesterol u krvi. Kako biste očistili organizam od masti životinjskog porekla i smanjili holesterol potrebno je da tokom proleća konzumirate "hranu samuraja".
Shuterstoock
Čaj od šitaki pečuraka čisti i oslobađa masti iz organizma, a istraživanje je pokazalo da supstanca iz pečuraka pod nazivom eritadenin za nekoliko dana smanjuje 25 do 40 odsto nivo holesterola u krvi. Takođe, novija istraživanja pokazuju da šitaki pečurke imaju antikancerogeno dejstvo.
Priprema čaja od šitaki pečuraka
Čaj se priprema od osušenih crnih šitaki pečuraka. Iseckajte jednu pečurku, dodajte 2 šolje hladne vode i kad proključa, smanjite da tiho vri oko 20 minuta. U čaj dodajte prstohvat morske soli ili jednu kašičicu soja sosa. Pijte po pola šolje, četiri puta dnevno. Čaj se ne sme piti duže od tri dana.