OVAJ ČAJ SE PIJE U PROLEĆE "Napitak samuraja", najbolji "borac" protiv lošeg holesterola, masti i malignih bolesti
Kako smo tokom zime uživali u ukusnoj i kaloričnoj hrani, što je neizostavno dovelo do gomilanja kilograma, ali i povišenog holesterol u krvi. Kako biste očistili organizam od masti životinjskog porekla i smanjili holesterol potrebno je da tokom proleća konzumirate "hranu samuraja".
Čaj od šitaki pečuraka čisti i oslobađa masti iz organizma, a istraživanje je pokazalo da supstanca iz pečuraka pod nazivom eritadenin za nekoliko dana smanjuje 25 do 40 odsto nivo holesterola u krvi. Takođe, novija istraživanja pokazuju da šitaki pečurke imaju antikancerogeno dejstvo.
Priprema čaja od šitaki pečuraka
Čaj se priprema od osušenih crnih šitaki pečuraka. Iseckajte jednu pečurku, dodajte 2 šolje hladne vode i kad proključa, smanjite da tiho vri oko 20 minuta. U čaj dodajte prstohvat morske soli ili jednu kašičicu soja sosa. Pijte po pola šolje, četiri puta dnevno. Čaj se ne sme piti duže od tri dana.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)