LEK ZA SVE BOLESTI STAR 5000 GODINA Teglu napunite belim lukom, dodajte ovaj sastojak i jedite svaki dan
Ovim preparatom ćete najefikasnije ukloniti višak masnoće iz našeg tela, sprečiti srčana oboljenja, smanjiti visok krvni pritisak
Ako se redovno koristi, beli luk može podstaći bolju cirkulaciju, ukloniti višak masnoće iz našeg tela, sprečiti srčana oboljenja, smanjiti visok krvni pritisak i drugo. Beli luk je jedna od najstarijih gajenih biljaka na svetu, koja se gaji više od 5.000 godina.
Verovatno ste već upoznati sa moćnim dezinfekcionim, antibakterijskim i antifungalnim dejstvom belog luka, koji se lako može uporediti sa najboljim antibioticima, posebno kada ga jedete na prazan stomak – tada je efekat najjači. Beli luk je svakako jedan od najmoćnijih prirodnih lekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak i da bude efikasniji od njih.
Ova hrana može zaštititi naše telo od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su pokazala da njegova konzumacija na prazan stomak ima jaka antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka (vitamini A, B1 i B2, C, minerali, dijetalna vlakna, aminokiseline, eterična ulja, biljne masti, enzimi, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Ljudima je odavno poznata moć belog luka i koriste ga pre sredstava koje plasira farmaceutska industrija, što je svakako zdravije. Ako se redovno koristi, beli luk može podstaći bolju cirkulaciju, ukloniti višak masnoće iz našeg tela, sprečiti srčana oboljenja, smanjiti visok krvni pritisak i još mnogo toga. Mnogi stručnjaci će se složiti da je beli luk najmoćniji antioksidans.
A da li ste znali za kombinaciju belog luka i meda?
Ovo se takođe preporučuje, jer zajedno stvaraju veoma moćan, lekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija deluje neobično, veoma je efikasna i doneće telu zaštitu i dodatnu energiju.
Recept za med od belog luka
Sastojci: 3-4 glavice belog luka, čaša prirodnog meda.
Priprema: Glavice belog luka razdvojite na komade, ne gulite ga, već uklonite one viseće ljuske i videće se da otpada. Napunite staklenu teglu čenčićima belog luka, pa lagano prelijte medom. Tegle pomerajte kašikom, tako da med prekrije svaki deo belog luka u tegli.
Dobro zatvorite da vazduh nikuda ne dođe i ostavite da odstoji nekoliko dana. Med od belog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svaki dan jesti jedan čen. Osim što je mnogo zdraviji, verovatno će vam se dopasti ovaj neobičan ukus.