RUSKA TRAVARKA TVRDI Najsnažnija lekovita kombinacija - 3 korova su nezamenljivi dar od Boga, leče celo telo
Od ova tri korova može da se napravi piće ili čaj, a njihova kombinacija donosi telu apsolutno zdavlje
Ruska travarka Elena Feodorova Zitseva tvrdi da će nas korov spasiti od bolesti. Ona se kune u ove tri biljke: čičak, pirevinu i maslačak.
Od ova tri korova može da se napravi piće ili čaj, a njihova kombinacija donosi telu apsolutno zdavlje.
Foto: Shutterstock
Pirevina
Pirevina je ozloglašen korov koji nam je Bog bukvalno bacio pod noge. Ne postoji ni jedna bašta bez pirevine.
Ne postoji bolest koju pirevina ne leč: od oftamologije do onkologije.
Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju da pasu pirevinu. Za čoveka je ovaj korov neprocenljiv jer obnavlja poremećen metabolizam.
Odvar od pirevine leči ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamenje iz bubrega i žučnim kesama, leči bolesti pluća, hroničnog bronhitisa, crevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.
Koren pirevine leči disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu, furunkulozu.
Jednostavno ne postoji kontradikcija kada se koristi pirevina. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suvog korena se može napraviti i kafa ili kaša, a oni koji su živeli u ratno vreme dobro sesećaju ukusa ove biljke.
Foto: Shutterstock
Maslačak
Maslačak je takođe korov. U rano proleće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu.
Od ovog lišća se može skuvati i čorbica, a koren može da se ispeče sa krompirom.
Lišće maslačka leči anemiju, rak želudca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova...
U jesen ako vidite maslačak koji nije procvetao, iskopajte koren i osušite ga - to je čisto blago.
Foto: Shutterstock
Čičak
Danas rak bukvalno kosi ljude. Čičak je biljka koja bukvalno staje na kraj svim kancerima.
Čičak je u stanju da izleči dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, retke bolesti i td. Čičak je u stanju da izleči i hepatitis C.
Čičak leči tumor jetre kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju holesterola, leči bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.
Koren čička sprečava grip i normalizuje temperaturu. Čaj od korena čička i cveta lipe uspešno leči prehladu i grip.
Od suvog i mlevenog korena čička može da se peče hleb i kuva kaša, a od lišća da se napravi ukusna čorbica ili salata.
Kafa koju svi pijemo je otrov. Kafa treba da se pravi od suvog korena čička, maslačka i pirevine.
Elena Feodorova Zitseva savetuje da se korenje ovog korova vadi u rano proleće, ali može i u jesen. Da se prirodno suši, zatim melje i koristi za kuvanje kaša, kafe i pravljenje hleba.
Kako kuvati čaj od korenja ovog korova?
Elena preporučuje da uzmete supenu kašiku suvog i mlevenog korova jedne biljke i potopite je u 400 ml ključale vode. Pustite da čaj vri 10 minuta a zatim ga sklanjate sa ringle. Ostavite čaj da odstoji dva sata i pijete po pola šoljice tri puta dnevno, pre svakog obroka.
Nemojte mešati korenje ovog korova. Pijte nedelju dana čaj od maslačka, zatim druge nedelje čaj od čička, a onda treće nedelje pijte čaj od pirevine.
BONUS VIDEO