OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI LEK ZA SRCE Ne košta mnogo, a čisti krvne sudove, spušta pritisak i holesterol

alo.rs/S.Ć. | Žena 11.04.2022 10:02

Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo i limun, vodu i malo sode bikarbone i grejpa, dobićemo čudotvoran napitak koji smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi

Foto: Shutterstock

Pored toga što snižava nivo loših masnoća, ovaj napitak čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju i ubrzava metabolizam.

Peršun se pokazao kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije.

Pre svega utiče na snižavanje visokog krvnog pritiska i holesterola, a samim tim smanjuje rizik od bolesti srca i krvnih sudova.

Zbog nekvalitetne hrane i dosta vremena provedenog u sedenju, sve više ljudi boluje od visokog krvnog pritiska, ateroskleroze, povišenog holesterola. Ako su pre nekoliko godina od ovih stanja patili isključivo stariji ljudi, preko 60 godina, danas lekari zvone na uzbunu -  sve je više mladih koji pate od ovih bolesti. 

Bolje sprečiti nego lečiti

Ako na vreme ne smanjite krvni pritisak i holesterol, izazvaćete ozbiljne zdravstvene probleme, potencijalno čak i smrt. Pored terapije koju su vam prepisali lekari, nije naodmet da primenite i neke proverene narodne "lekove" u koje su naše bake verovale i koje su smatrale da što su sastojci prirodniji, to je tretman efikasniji.

Pa tako postoji jedan napitak koji se od davnina koristi u narodnoj medicini, a koji je neverovatno delotvoran kod problema sa pritiskom i holesterolom. Bonus je i što je jeftin, a samim tim dostupan i svima. 

Za pripremu lekovitog napitka biće vam potrebno:

5-6 vezica peršuna
12 šolja vode 
1 kg limuna 
1 ksica sode bikarbone

1 grejpfrut

Priprema: 

Peršun dobro operite i osušite. Sipajte vodu u šerpu i zagrejte. Isecite limun na male komade i stavite u ključalu vodu. Odmah dodajte sodu. Isključite vatru i ostavite mešavinu da se ohladi oko sat vremena.

Isecite peršun i dodajte u mešavinu, pa napitak kuvajte na laganoj vatri dva sata. Obavezno poklopite posudu, tako će se zdržati sva lekovita svojstva i neće ispariti dok se kuva. Zatim,  sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Iscedite grejpfrut. Sipajte tečnost u tamnu staklenu flašu i čuvajte u frižideru.

Napitak se pije svako jutro na prazan stomak, po četiri supene kašike, a u roku od nedelju dana ćete primetiti prve rezultate. 

Expand player
Pogledajte više