RUSI GA VEKOVIMA KORISTE ZA ČIŠĆENJE KRVI I CREVA Narodni preparat od samo 2 sastojka deluje već posle dve nedelje
Foto: Youtube/Printscreen

Čišćenje organizma treba provoditi najmanje dva puta godišnje, jer nagomilani toksini su dokazano glavni uzročnici svih oboljenja, od prehlade, do onih najtežih. 

Danas vam preporučujemo jedan preparat iz ruske narodne medicine, na bazi kefira i heljdinog brašna.  Ovaj domaći preparat  takođe čuva kardiovaskularni sistem, a prvenstveno je delotvoran kod čišćenja creva i krvi, ali i za snižavanje šećera. Bazira se na dve namirnice koije imaju blagotvorno dejstvo na ove boljke, a to su kefir i heljdino brašno.

Pomešajte kefir sa heljdinim brašnom i dobićete "lek" za skoro sve bolesti gastrointestinalnog trakta, tvrde Rusi! Zašto ova kombinacija deluje? Činjenica je da mešavina čisti telo od toksina i drugih štetnih materija koje nam narušavaju zdravlje, a nutricionisti ističu i da povoljno deluje na gubitak kilograma.

Nutricionisti napominju i da su oba ova sastojka pojedinačno veoma korisna za organizam i savršeno se dopunjuju: kefir čisti otrove i ima laksativno dejstvo, a heljda je bogata vlaknima koja pomažu pokretljivost creva i održavaju ih zdravim.

Možete sami da napravite heljdino brašno

Smatra se da je "lek" efikasniji ako sami pripremite heljdino brašno, umesto da koristite industrijsko, a evo i kako da to učinite: isperite zrnevlje pod tekućom vodom, pa ga rasporedite po papirnom ubrusu i ostavite da se osuši 3-5 sati. Sameljite ga u mlinu za kafu ili u blenderu i čuvajte u staklenoj posudi, na hladnom i suvom mestu.

Kako se priprema mešavina?

Ovu smesu koristite ujutru, pola sata pre doručka, pa je svakako zgodnije da je pripremite uveče. Uzmite 3 kašike heljdinog brašna, sipajte ga u keramičku ili emajliranu posudu, pa dodajte 2 dl kefira.

Dobro promešajte, pokrijte i stavite u frižider. Da biste poboljšali ukus, u smesu možete da dodate pola kašičice meda, prstohvat mlevenog cimeta ili nekoliko semenki kima.

Domaći "lek" uzimajte 14 dana, napravite pauzu od mesec dana, a onda ponovite. Već posle prve ture ćete osetiti primetno poboljšanje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading