TERAPIJA KOJA JE ZALUDJELA SVET Pomaže u borbi protiv najtežih bolesti: Čorba koja spašava život

alo.rs/S.Ć. | Žena 27.04.2022 15:16

Evo kako da je pripremite da bi imala snažno lekovito svojstvo

Foto: Printscreen/instagram

Hipokratova čorba je poznata u svetu kao najlekovitije jelo koje sprečava i leči razna oboljenja, naročito kancerogena. Veoma ukusan obrok koji pruža razne zdravstvene prednosti – ako ima šta bolje, mi još ne znamo za to.

Jača imunitet, bubrege i čisti cijelo tijelo od toksina. Smatra se da je čorbu izumio Hipokrat, “otac medicine” i starogrčki doktor prije 2.500 godina.

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ovu čorbu je, inače, ’30-ih godina prošlog veka promovisao dr Maks Gerson, nemački lekar koji osmislio način ishrane za najteže bolesnike poznat pod nazivom Gersonova terapija. Ona osim ovakvih jela uključuje i sokove od povrća koji se naročito koriste u lečenju malignih bolesti.

Lečenjem sokovima od povrća i strogim postom kasnije se bavio i austrijski lekar dr Rudolf Brojs, sa prilično velikim uspehom, s obzirom da njegova terapija deluje tako da telo strogim postom praktično “pojede” rak i izleči se samo.

Po Gersonu, ova čorba povoljno deluje kod lečenja tuberkuloze, alergija, regulisanja krvnog pritiska, bolesti bubrega, ateroskleroze, multiple skleroze, artritisa, autoimunih oboljenja i na kraju i malignih bolesti. 

Sastojci 

  • praziluk - 1 srednje veličine
  • crni luk - 2 srednje glavice
  • beli luk - 5 većih čena
  • krompir - 400 g
  • zreli paradajz - 600 g
  • koren celera - 1 manji
  • koren peršuna - 1 manji
  • peršunovo lišće - 1 vezica
  • piment - prstohvat       

Priprema

Količine su za četiri veće činijice. Preporučuju se dve porcije supe dnevno. Bilo bi odlično kada bi povrće bilo organski gajeno. Charlotte Gerson, promoter "Gerson Cancer Therapy", savetovala je da ukoliko volite paradajz supu - povećate količinu paradajza, ukoliko volite supu od luka - povećate količinu luka, ili jednostavno da menjanjem količine navedenog povrća menjate ukus supe.

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Youtube/Printscreen

 

Povrće dobro oprati. Prazuluk prepoloviti po dužini i pustiti da voda teče između listova. Krompir, koren peršuna i celer oguliti pomoću spravice za guljenje. Crni i beli luk oljuštiti. Sa paradajza skinuti ljusku. Povrće krupno iseći, beli luk ostaviti u komadu, pa ga dodati pred sam kraj kuvanja.

U veći lonac staviti krupno isečeno povrće, pa sipati hladnu vodu tek toliko da ga pokrije. Zagrejati do ključanja, zatim smanjiti temperaturu na vrlo tiho i kuvati poklopljeno dva sata. Pred istek vremena dodati peršun i beli luk. Vodu ne dodavati u toku kuvanja. Začiniti supu nekim od dopuštenih začina. Povrće ispasirati pomoću ručne pasirke ili blendera. Ukoliko je u pitanju terapija - supu ne soliti.

Od začina su dopušteni: piment (najkvirc), anis, lovor, korijander, mirodjija, kim, muskatni orah, majoran, ruzmarin, šafran, žalfija, estragon, majčina dušica.

Zabranjeni su svi ostali začini, uključujući origano, biber, mlevenu papriku i bosiljak. Ostatak supe čuvati u frižideru najduže 48 sati. S obzirom da se jela s krompirom ne podgrevaju, supu izvaditi pola sata ranije i jesti je sa sobne temperature.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više