PREPORUKA SVIH KARDIOLOGA Lek za srce po receptu starom 800 godina
Prirodni lek za srce, pokazao se korisnim kod srčane insuficijencije, angine pektoris ali i kod težih srčanih oboljenja
Koristi se kada osetite bilo kakve srčane tegobe kao što su treperenje, preskakanje ili usled stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pektoris.
Tvorac čuvenog recepta je časna sestra Hildegard fon Bingen, koja je živela pre osamsto godina, a njen recept za srčane tegobe preuzeli su čak i lekari. Recept je kasnije prenela poznata travarka Marija Trebem, autorka knjige Zdravlje iz Božije apoteke.
Prirodni lek za srce, pokazao se korisnim kod srčane insuficijencije, ali i kod težih srčanih oboljenja.
Sastojci za recept:
– 10 svežih stabljika peršuna (bez korijena),
– litra domaćeg crnog ili belog vina,
– dve kašike vinskog octa
– 300 g prirodnog meda.
Priprema:
Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 kašike vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte 300 grama meda i ostavite da se krčka još 4 minuta. Vruće vino procediti i još toplo staviti u flaše koje su prethodno oprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti. Talog koji se formira nije štetan i može se slobodno piti.
Koristite:
Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika dok bolest ne prestane. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.