PREPORUKA ČUVENOG KARDIOLOGA Lek za srčane tegobe, po receptu starom 800 godina, koristi se kod tahikardije, angine pektoris
Prirodni lek za srce, pokazao se korisnim kod srčane insuficijencije, angine pektoris ali i kod težih srčanih oboljenja
Koristi se kada osetite bilo kakve srčane tegobe kao što su treperenje, preskakanje ili usled stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pektoris.
Tvorac čuvenog recepta je časna sestra Hildegard fon Bingen, koja je živela pre osamsto godina, a njen recept za srčane tegobe preuzeli su čak i lekari. Recept je kasnije prenela poznata travarka Marija Trebem, autorka knjige Zdravlje iz Božije apoteke.
Prirodni lek za srce, pokazao se korisnim kod srčane insuficijencije, ali i kod težih srčanih oboljenja.
Sastojci za recept:
– 10 svežih stabljika peršuna (bez korijena),
– litra domaćeg crnog ili belog vina,
– dve kašike vinskog octa
– 300 g prirodnog meda.
Priprema:
Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 kašike vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte 300 grama meda i ostavite da se krčka još 4 minuta. Vruće vino procediti i još toplo staviti u flaše koje su prethodno oprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti. Talog koji se formira nije štetan i može se slobodno piti.
Koristite:
Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika dok bolest ne prestane. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.