NAJLEPŠA SLADOLED POSLASTICA Sladoled torta Venecija, veličanstvena eksplozija ukusa
POTREBNI SASTOJCI
pavlaka - 500 ml, tečna
čokolada - 100 g, mlečna
čokolada - 100 g, prirodna
šećer - 3 kašika
vanila - 1 kesica
NAČIN PRIPREME
Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu - ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.
Zagrejte obe posude na pari - prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu - dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.
Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.
U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku - u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.
Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.
Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.
Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne.
Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.
Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanir i sklonite foliju.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)