SVEMOĆNI DRAGOLJUB JE SAPAS Borac protiv bakterija, urinarnih infekcija, opadanja kose raste na vašoj terasi

alo.rs/S.Ć. | Žena 08.07.2022 14:25

Ova biljka utiče i na libido, pa se propručuje kao biljna varijanta vijagre koju mogu da koriste i oni koji pate od viskokog krvnog pritiska

Foto: Youtube/Printscreen

Dragoljub je odlično, a malo korišćeno biljno sredstvo za lečenje infekcija disajnih organa: upale pluća, emfizema, bronhitisa i astme. Najbolje ga je koristiti svakodnevno kao ukusnu, pikantnu salatu od listova a i cvetovi dragoljuba su jestivi, lekoviti i veoma dekorativni.

Dragoljub pomaže i onima koji pate od urinarnih infekcija posebno u kombinaciji sa selenom. Ova biljka utiče i na libido, pa se propručuje kao biljna varijanta vijagre koju mogu da koriste i oni koji pate od viskokog krvnog pritiska. U ovu svrhu najbolje je pomešati celer i dragoljub.

Zahvaljujući sumpornim jedinjenjima dragoljub podstiče rast kose pa ulazi u sastav losiona za jačanje korijena dlake, protiv opadanja i peruti.

Lekovita salata od dragoljuba

Šaku svežih listova dragoljuba iseckati, pomešati sa šakom rukole i preliti dresingom koji se dobija na ovaj način: u suvu teglicu sipajte malo soli, sok od pola limuna, dve kašike hladno ceđenog maslinovog ulja i pola kafene kašičice ljutog senfa. Sve dobro promućkajte i prelijte salatu. Na kraju salatu ukrasite svežim cvetovima dragoljuba.

Losion protiv opdanja kose

100g svežih listova dragoljuba

100g korena koprive

100g iseckane ljute papričice

Sve biljke pomešajte, sipajte u čistu, suvu teglu, prelijte sa pola litra apotekarskog alkohola. Promućkajte i ostavite da stoji 15 dana. Prociedite i koristite za masažu korena kose. Vodite računa da tečnost nikako ne dođe u kontakt sa očima ili sluzokožom.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više