BOGATO JE GVOŽĐEM I MAGNEZIJUMOM Ukoliko želite da smršate jedite ovo povrće
Naime, zbog niskog nivoa gvožđa u organizmu često smo umorni i usporeni, pa se zato retko odlučujemo na vežbanje, a kilogrami se gomilaju.
Bez magnezijuma pak naše telo neće efikasno prerađivati kalorije iz hrane, prenosi magazin "It dis not det".
Spanać može da se jede i sirov i kuvan, kao obrok i salata ili kao smuti.
Po želji možete dodati i đumbir, celer i sok od limuna.
Priprema spanaća
Najjednostavniji način za pripremu spanaća jeste blanširanje.
To podrazumeva da ga na kratko ubacite u ključalu, blago posoljenu, vodu - biće dovoljno par minuta. Promešajte par puta i odmah procedite. Naravno, pre blanširanja ga dobro operite.
Nakon toga ga pripremite na uobičajeni način:
Zagrejte na tiganju malo ulja i propržite seckan beli luk. Dodajte kašiku brašna i promešajte da samo pobeli. Promešajte. Kad se sve zagreje i počne da se zgušnjava, dodajte malo po malo mleko. Zatim dodajte blanširani spanać i začine pa servirajte uz ručak.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)