LETNJE POSLASTICE KOJE RASHLAĐUJU Uživajte bez griže savesti
U toku letnjih meseci, često nam se jede nešto slatko, ali osvežavajuće, probajte ove letnje recepte i uživajte bez griže savesti, jer su zdravi i brzo se pripremaju!
Foto: Shutterstock
1. HLADNI JOGURT - potrebno vam je 200 grama grčkog jogurta, po kašika meda i kokosa te pola kašike kakaoa. Pomešati sve zajedno i ostaviti u frižideru da se ohladi oko sat.
Foto: Shutterstock
2. ZDRAV SLADOLED - U blender staviti seckanu smrznutu bananu (očistiti i iseći na kolutove), dodati po kašiku kikiriki putera i cimeta, 30 grama seckanih lešnika (dodati na kraju) i tri kašike biljnog mleka po izboru. Izblendirati sve zajedno. Kada se dobije kompaktna smesa, dodati seckane lešnike.
Foto: Shutterstock
3. ČOKOLADNI MUS - 400 mililitara gustog kokosovog mleka, 100 grama crne čokolade, 50 grama čija semenki, šaka svežih malina ili kupina. Kokosovo mleko staviti na ringlu i blago ugrejati. Kada proključa, dodati crnu čokoladu i čija seme. Promešati zajedno i staviti u staklenu teglicu. Odložiti na hlađenje u frižider (dovoljno je sat). Na kraju dodati maline ili kupine.
Foto: Shutterstock
4. ENERGETSKE KUGLICE - 70 g bademovog brašna, 35 g mlevenih ovsenih pahuljica, kašika kakaoa, kašika meda, dve urme. Sve sastojke izblendirati u blenderu i formirati kuglice. Svaku kuglicu možete uvaljati u kokos, iseckani badem ili lešnike.
Foto: Shutterstock
5. HRSKAVI KEKS S BANANOM - 200 g mlevenog lešnika, pola kašike praška za pecivo, kašika kakaoa, 40 grama crne čokolade sa stevijom seckane na krupnije komade, kašika kokosovog šećera, kašika bademovog putera, banana, 120 ml biljnog mleka po izboru. Sve sastojke staviti u blender i od dobijene smese formirati oblik keksa. Poređati na pek-papir i peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Uz šolju hladnog bademovog mleka uživaćete u ukusu ovih neodoljivih keksića.
Foto: Shutterstock
6. SLATKI I MEKANI MAFINI SA CIMETOM - banana, 3 jaja, 200 ml biljnog mleka, 14 kašika speltinog brašna, kesica praška za pecivo, kašika meda. Sve sastojke pomešati zajedno i na kraju dodati kašiku cimeta i šaku višanja. Smesu izliti u kalupe za mafine prethodno premazanim kokosovim uljem. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.