SKUVAJTE LEKOVITU KAFU OD HRASTOVOG ŽIRA Poboljšajte krvnu sliku i rad štitne žlezde, sprečite anemiju i povišen pritisak
Sa ovom kafom čitavog dana imaćete elana za obaveze, što nije slučaj sa kofeinskim napicima
Umesto crne kafe ili instant napitaka, kafa od žira će vas okrepiti, dati energiju i poletnost, a pored toga neće negativno uticati na koncentraciju, već ćete čitavog dana imati elana za obaveze, što nije slučaj sa kofeinskim napicima.
Blagodeti kafe od pečenog žira:
- Prevenira poremećaje štitne žlezde
- Sprečava anemiju
- Pomaže kod menstrualnih bolova
- Snižava krvni pritisak
- Ublažava bolove u zglobovima
- Podiže raspoloženje i koncentraciju
- Popravlja opšte stanje organizma
Osim minerala on sadrži i masti, proteini, ugljeni hidrati i azot.
Ukoliko ste ljubitelji blažih napitaka, možete dodati malo smeđeg šećera ili bademovog mleka.
Foto: Youtube/Printscreen
Trebalo bi da se opskrbite mlevenim žirom i kuvate jednu kašičicu jednom dnevno za regulisanje rada štitne žlezde.
Zreli žir se oljušti i melje u blenderu. Pre pripreme prvo propržite kašičicu mlevenog žira, možete u istoj šerpi u kojoj ćete kuvati kafu, pa prelijte vrelom vodom (1dl) i kuvajte 10 minuta.
Jedina razlika u odnosu na pravu kafu je u tome što ovo piće treba procediti. Možete dodati šećer i mleko.
Inače, kafa od žira poboljšava krvnu sliku, leči anemiju. Smanjuje bolove u kostima i zglobovima, posebno kod žena nakon četrdesete godine i kod žena sa menstrualnim problemima.
BONUS VIDEO