SKUVAJTE LEKOVITU KAFU OD HRASTOVOG ŽIRA Poboljšajte krvnu sliku i rad štitne žlezde, sprečite anemiju i povišen pritisak
Umesto crne kafe ili instant napitaka, kafa od žira će vas okrepiti, dati energiju i poletnost, a pored toga neće negativno uticati na koncentraciju, već ćete čitavog dana imati elana za obaveze, što nije slučaj sa kofeinskim napicima.
Blagodeti kafe od pečenog žira:
- Prevenira poremećaje štitne žlezde
- Sprečava anemiju
- Pomaže kod menstrualnih bolova
- Snižava krvni pritisak
- Ublažava bolove u zglobovima
- Podiže raspoloženje i koncentraciju
- Popravlja opšte stanje organizma
Osim minerala on sadrži i masti, proteini, ugljeni hidrati i azot.
Ukoliko ste ljubitelji blažih napitaka, možete dodati malo smeđeg šećera ili bademovog mleka.
Trebalo bi da se opskrbite mlevenim žirom i kuvate jednu kašičicu jednom dnevno za regulisanje rada štitne žlezde.
Zreli žir se oljušti i melje u blenderu. Pre pripreme prvo propržite kašičicu mlevenog žira, možete u istoj šerpi u kojoj ćete kuvati kafu, pa prelijte vrelom vodom (1dl) i kuvajte 10 minuta.
Jedina razlika u odnosu na pravu kafu je u tome što ovo piće treba procediti. Možete dodati šećer i mleko.
Inače, kafa od žira poboljšava krvnu sliku, leči anemiju. Smanjuje bolove u kostima i zglobovima, posebno kod žena nakon četrdesete godine i kod žena sa menstrualnim problemima.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)