ZABORAVITE NA SRPSKU SALATU Krastavac i paradajz se ne jedu zajedno, možete da otrujete organizam
Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje su opasne
Sigurno će vas iznenaditi da činjenica da mešanje paradajza i krastavaca u salati nije preporučljivo!
Naime, ovo povrće nema jednako vreme probavljanja, pa kada se uzimaju u isto vreme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da otruje organizam i izazove bolove, grčeve i nadutost, piše HealthTipsPortal.com.
Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje bi trebalo da izbegavate:
Voće nakon obroka
Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržaće se u želucu duže i izazvati refluks i druge probavne probleme.
Testenina i sir
Testenina obiluje skrobom koji se drugačije vari od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.
Meso i sir
Previše proteina za vaš želudac.
Hleb i sok od pomorandže
Kiselina potrebna da bi razgradila sok može da uništi enzime zadužene za razgradnju skroba.
Povrće i sir
Sa ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.
Dinja i lubenica
Ove voćke bi trebalo da se konzumiraju odvojeno.
Banane i mleko
Ova kombinacija usporava varenje.
Voće i jogurt
Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, ona usporava varenje i oštećuje crevnu floru.
BONUS VIDEO