Čorba koja vraća vitalnost i energiju

Piše: Zvezdana Ljubenković, spec. nutricionizma i dijetetike, "Master Physical" | Žena 20.09.2022 21:00

Većina nas trpezu ne može da zamisli bez ukusne čorbe.

Foto: Shutterstock

Od davnina smo uživali u ukusnim receptima naših baka, koje su svakodnevno pravile bogate supe i čorbe. Nutricionista Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical" predlaže vam jednostavan recept za okrepljujuću čorbu. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Podmažete puterom posudu u koju ćete staviti šargarepu (750 g) i bundevu (1 kg). Pecite dok ne omekšaju. Ostavite da se prohlade, i sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kašastu konzistenciju. Po potrebi dodajte malo vode. Dobijenu smesu stavite u šerpicu, mešajte na tihoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, čen sitno iseckanog belog luka, kim, korijander i sve dobro izmešajte. Kada čorbica proključa, skinite sa vatre i dodajte sveže iseckane peršun i nanu.

Expand player
Pogledajte više