DODAJTE SAMO KAŠIČICU OVOG ZAČINA U KAFU Nutricionstkinja tvrdi da ćete za mesec dana ući u stare farmerke
Da li znate najbolji način pripreme domaće kafe?
Nutricionista Liza Ričards savetuje da je najbolje da pijemo domaću crnu kafu bez dodataka šećera i mleka.
Jer tako nećemo unositi nepotrebne kalorije.
Ali njen specijalni trik je da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.
Liza kaže da je na ličnom primeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna.
Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina.
Za mesec dana primetila je značajnu razliku u težini.
Uspela je da smrša četiri kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.
"Cimet podstiče termogenezu u telu", objašnjava Ričards, "i tako dovodi do topljenja masnih naslaga."
"To je proces zagrevanja tela i on može da dovede do toga da sagorevamo više kalorija.
Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto", objašnjava ona.
Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)