ZDRAVIJA OD MORSKIH PLODOVA Kad čujete koliko je slanina dobra, ješćete je svaki dan
Poznato je da Srbi vole da jedu slaninu. Kod nas se ona kombiniju sa svakim ručkom.
Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela.
Isto tako ljudi vole da jedu uz paradajz i druge salate. Postoje neke stvari koje morate da znate o njoj.
Spadate li u kategoriju ljudi koji uvek paze šta će staviti u usta i izbegavaju slaninu ili neko drugo masno meso?
Od sada ne morate toliko da se brinete, studije su pokazale da morski plodovi sadrže više holesterola od slanine.
Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.
Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije.
Odlična je u borbi protiv mamurluka.
Pruža osećaj sitosti. Slanina sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže biti siti nego kada biste jeli ugljene hidrate.
Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, možete je čak i u mikrotalasnoj pećnici napraviti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)