Moćna kombinacija: Pet prednosti meda i cimeta
Cimet je jedna od najaromatičnijih začinskih biljaka. Ne samo da daje odličan ukus hrani, već se u tradicionalnoj medicini koristi i kod osoba koje imaju probleme sa viškom kilograma. Posebno je dobar u kombinaciji sa medom jer se veruje da njihovo svakodnevno konzumiranje može produžiti život.
Jača imunitet
Svakodnevno korišćenje meda i cimeta jača imunitet i štiti telo od bakterija i virusa. Med sadrži različite vitamine i veliku količinu gvožđa. Konstantna upotreba meda i cimeta jača bela krvna zrnca koja se potom uspešnije bore protiv bakterija i virusa.
Srce i kardiovaskularni sistem
Napravite smesu od meda i cimeta u prahu i namažite na hleb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol i sprečava srčani udar. Osobe koje su već imale srčani udar bi trebalo da praktikuju ovu kombinaciju jer može sprečiti sledeći napad.
Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i reguliše otkucaje srca. Kod osoba starije dobi, arterije i vene gube fleksibilnost pa može doći do začepljenja. Ova kombinacija meda i cimeta će pozitivno uticati na vene i arterije.
Smanjuje holesterol
Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa 470ml vode. Ovaj napitak će smanjiti nivo holesterola. Dokazano je da pacijenti koji su redovno pili ovaj napitak barem 3 puta dnevno, nakon nekog vremena nisu imali problema sa visokim holesterolom.
Otklanja umor
Pomešajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kada najčešće osećate umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku sedam dana.
Rešava loš zadah
Pomešajte 1 kašičicu meda i 1 kašičicu cimeta u prahu sa toplom vodom. Svako jutro isperite usnu duplju pa će vaš dah biti svež tokom celog dana.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)