MALO ZELENO, A SNAŽI ORGANIZAM Prokelj je odličan za jak imuntet i zdrave kosti
Ako ne volite ovo povrće, evo kako da ga učinite ukusnijim.
Pripada porodici kupusa, veoma je zdrav, a nažalost na našem podneblju se nedovoljno koristi. Prokelj štiti od osteoporoze, jača imunitet, čisti organizam od štetnih sastojaka, ali ga mnogi izbegavaju zbog mirisa i specifičnog ukusa. Uz pomoć nekoliko trikova nutricionistkinje Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical", ovo povrće može zauzeti svoje mesto za vašom trpezom:
* kombinujte ga sa začinima, kao što su mirođija i peršun
* ukus dopunite sa hladno ceđenim nerafinisanim uljima - maslinovo, bundevino, susamovo
* odlično se kombinuje sa sirevima - parmezan, feta, kozji sir
* dominaciju ukusa ovog povrća uspešno može da preuzme beli luk
* možete ga pripremiti na pari, grilovan u rerni ili skuvati u vodi
* idealan je prilog uz meso i ribu