Nije samo začin: Pet zdravstvenih prednosti bosoljka
Bosiljak je začin koji ima fantastičan utjcaj na zdravlje i organizam.
Ublažava prehladu, pridonosi zdravlju srca, bubrega, očiju i zuba.
Snižava temperaturu i ublažava simptome prehlade
Budući da bosiljak ima antibakterijska svojstva, lišće bosiljka je jako efektivno u lečenju raznih upala, temperature i vrućice. Prokuvajte lišće bosiljka u čaju i polako pijte. Smanjićete simptome bolesti, kao što je peckanje i grebanje u grlu i kašalj.
Pomaže u borbi protiv prehlade, astme i bronhitisa
Mešavina lišća bosiljka sa đumbirom i medom izvrstan je lek za lečenje raznih respiratornih bolesti, poput prehlade, gripe, astme i bronhitisa. Mešavina otvara disajne puteve koji su blokirai.
Leči upaljeno grlo
Ako imate upalu grla dobro je ispiranje grla mlakom vodom u kojoj je neko vreme bio potopljen bosiljak. Delovaće protivupalno i olakšaće simptome upale.
Pridonosi zdravlju srca
Jedenje bosiljka smanjuje nivo holesterola u telu i smatra se jednim od najboljih začina za srce. Smanjuje rizik od srčanog udara i kardiovaskularne slabosti.
Smanjuje stres
Bosiljak je dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje barem 12 listova bosiljka dnevno. Uz dobro zdravlje, bosiljak ima direktni uticaj i na stres, sadrž vitamine i antioksidanse koji pozitivno utiču na smanjenje stresa.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)