Ukoliko ne znate kako da ubedite decu da jedu prokelj, ovaj recept je prava stvar za vas
Nutricionista Zvezdana Ljubenković iz Ordinacije Master Physical preporučuje lagan obrok koji će vam pomoći da zavolite ovo povrće čak iako ga dosad niste voleli.
Znam da prokelj nije omiljena namirnica, zato bih volela da mu pružite još jednu priliku i probate u ovoj kombinaciji.! Za ovaj sjajni recept prokelj oprati i iseći mu tvrde delove (ukoliko ovo ne uradite može biti izuzetno tvrd). Staviti u šerpu sa vodom i kuvati oko 10 do 12 minuta u proključaloj vodi, dok ne omekša. Ovaj proces možete zameniti i pripremom povrća na pari. Kada se skuva, procediti, dodati kašiku maslinovog ulja, dva seckana čena belog luka, prstohvat himalajske soli, malo bibera kašiku mlevenog sušenog povrća. Promešati i narendati malo parmezana. Ovo uraditi dok je prokelj još topao. Ovako pripremljen prokelj odličan je izbor kao prilog uz ribu.