Za meku kožu, jak imunitet i zdravo srce: Vino od borovnice i smreke
Recept
Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, a u stvari je reč o vrsti vina od borovnica. Lek se primenjuje pre svega kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, i kod drugih sličnih tegoba, zaboravnošću i slabim pamćenjem, dobar je i za srce i kožu.
Ovo vino bi trebalo da probate kao rešenje za probleme kod svih akutnih i hroničnih obolenja želuca i creva te protiv probavnih smetnji i upala debelog creva. Vino uspešno reguliše probavnu floru i uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Vino pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imuniteta.
Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja, uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lekom protiv svake bolesti.
Potrebni sastojci
- pola kilograma svežih borovnica
- pola kilograma bobica smreke
- 1 litra dobrog domaćeg crnog vina
- pola litre jake domaće rakije
- 3 kašike domaćeg meda
- 3 kašike šećera
Postupak pripreme:
Borovnice i smreku operite i stavite u veliku teglu. Naspite vino da prekrije bobice. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promešajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu.
Konzumiranje:
Lek se koristi tako što uzmete 4 kašike ovoga vina ujutro i uveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati pre gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i uveče nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite celokupnu dozu koju ste napravili po ovom receptu.
Napomena: Pre upotrebe se posavetujte sa lekarom