ZA JAČI IMUNITET: Recept za prirodnu infuziju od četiri sastojka
Zaštiti se od prehlada
Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili vas počinje terati na kašalj, a možete je uzimati i preventivno. Isto tako, možete je dodavati u čaj koji može biti topao zimi, a leti hladan.
Sastojci:
- komadić đumbira (dužine 2,5 cm)
- 4 manja češnja belog luka
- po 2 stabljike svežeg ruzmarina i timijana
- 220 g sirovog meda
Priprema:
Izrendani đumbir i beli luk stavite u čistu teglu srednje veličine pa im dodajte grančice ruzmarina i timijana – po potrebi grančice prepolovite kako bi stale u teglu.
Zatim prelijte medom, poklopite i ostavite da odstoji nedelju do dve – najbolje negde uz osunčani prozor.
Što duže ostavite infuziju da odstoji, to će ukusi i mirisi biti intenzivniji.
Svaki dan malo okrenite teglu.
Potom procedite – i vaša je medena infuzija gotova. Čuvajte je na tamnom mestu dobro poklopljenu. Najbolje je iskoristiti je u roku od godinu dana.