VEST KOJA JE RASTUŽILA SVET Martina Navratilova otkrila što joj je palo teže od saznanja da ima rak
Tanjug/Ap


Martina Navratilova, bivša teniska zvezda rođena u Pragu u današnjoj Češkoj, čije ime ostaje jedno od najpoznatijih u istoriji tenisa, saznala je u januaru 2010. da boluje od raka dojke.

„Lekari su mi rekli da imam duktalni karcinom in situ (DCIS) i da rak nije najgora vrsta. „Ponekad se osećam stvarno srećnom jer sam dobila ’dobar rak’, koliko god to paradoksalno zvučalo“, rekla je ona na samom početku emisije.

„Meni je u borbi protiv bolesti najteži deo bio zapravo dan kada sam posle operacije morala da se vratim na mamografiju, koja je trebalo da pokaže da li je preostalo nešto maligno“.

„Odrasa sam u komunističkoj zemlji u kojoj se ni o čemu nije smelo pričati naglas. Napustila sam tu sredinu, napustio Prag i svoju porodicu i otišao u svet, svojevremeno nisam video roditelje četiri godine. Bio je to jedan od onih perioda koji me uvek rasplače jer ne mogu da vratim vreme, a znam koliko sam povredila majku odlaskom od kuće. Da, rastužiti je bilo je gore od raka dojke. Jer, kada sam dobila rak, pomislila sam 'Samo napred, najgore je već iza mene', naglasila je ona i nastavila da hvali majku.

Moja majka je bila najbolja osoba koju poznajem. Tako pametan. Kad god su gledali kviz, ona je uvek znala sve odgovore. Uvek bi me 'izula iz cipela' svojim znanjem, nedostaje mi“, rekla je teniserka kojoj je majka preminula pre 11 godina. Navratilova je izvodila i striptiz samo da bi podstakla žene da redovno pregledaju grudi i idu kod ginekologa na bris grlića materice. „Moja majka ne bi verovala da ovo radim. Ona najbolje zna koliko sam stidljiva - rekla je Navratilova.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

02.01.2023 17:11

Ona je poznata po tome sto mrzi Djokovica i Srbe.