VEZAO  JE LANCIMA I DANIMA SE IŽIVLJAVAO Kao devojčica doživela jezivo zlostavljanje, sad želi samo jedno
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Ališa Kozakievič mislila je da će umreti kada je sa 13 godina bila zarobljena u tamnici četiri dana, vezana lancima za krevet i više puta premlaćena i silovana.

Ali ipak je preživela i hrabro se borila protiv traumatičnog iskustva koje je sada iskoristila da pomogne drugima. Ališa je provela poslednjih 20 godina nakon svoje agonije, podižući svest o bezbednosti na internetu. Postala je motivacioni govornik i zagovornik nestalih osoba.

 

 

Njena noćna mora počela je kada ju je njen bolesni otmičar - čije ime ne želi da otkrije- namamio iz kuće njenih roditelja u Pitsburgu i odvezao u svoju kuću u Virdžiniji.

Dok je njena porodica sedela za stolom posle tradicionalnog poljske novogodišnje trpeze sa svinjetinom i kiselim kupusom, Ališa je rekla svojoj majci da je boli stomak i da želi da legne pre nego što se vrati za sto na desert.

Ali umesto da ode gore u svoju sobu, prošla je pored božićne jelke i izašla na ulazna vrata da na brzinu pozdravi svog novog prijatelja, koji je čekao u automobilu parkiranom niz ulicu.

 


Stavio joj je lanac oko vrata i vezao je za krevet pre nego što ju je napao i danima mučio. Prisećajući se užasnih trenutaka 20 godina kasnije, rekla je za Foks njuz: "Stavio mi je ogrlicu za pse oko vrata i odvukao me u svoju tamnicu i silovao me".

 

"Okovao me je ogrlicom za pse za nogu od kreveta. Četiri dana su me silovali, tukli i mučili u toj kući." Ališa je priznala da je mislila da neće uspeti kada joj je četvrtog dana u zatočeništvu silovatelj rekao da je počela da mu se "previše sviđa" i rekao joj da će se "provozati".

 

 


"U tom trenutku sam znala da ne mogu ništa da uradim. Znala sam da će me ubiti", rekla je ona. Alisija je objasnila da je skoro prihvatila svoju sudbinu i da je u tim trenucima mislila na svoje roditelje "i koliko su me voleli".

 

 

"To je ono što me je održalo, ali znala sam da je malo verovatno da ću odatle uspeti izaći živa"“, rekla je.

Srećom, Alisija je pre "vožnje" čula lupanje na vratima i "besne glasove". Iako u to vreme nije znala da je to FBI, laknulo joj je kada je čula reči "tamo se nešto kreće". Rekla je: "Sećam se da sam izvlačila taj hladni, teški lanac i pokušavala da podignem ruke, ali i da se istovremeno pokrijem".

 

 

Nisam imala odeću. Gledala sam u otvor pištolja. "Ališa je spašena zahvaljujući prenosu uživo koji je njen kidnaper podelio na mreži. Neko ko je pogledao snimak prepoznao ju je sa plakata nestale osobe i pozvao policiju 2003."

Ališin kidnaper je osuđen na 19 godina i 7 meseci u saveznom zatvoru. Ališa i dalje misli da je "čudo" što je pronađena nakon četvorodnevne muke u januaru 2002. Ona je dodala: "Još jedan način da se kaže da je pravo čudo da sam preživela. A bezbednost dece ne bi trebalo da bude prepuštena sreći."

Dvadeset godina kasnije, Ališa se bori da se širi svest o otmici dece na internetu. Zajedno sa Nacionalnim udruženjem za zaštitu dece da donese Ališin zakon, koji obezbeđuje finansiranje Programa radne grupe za Internet zločine protiv dece.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading