JELENI NA VELIKI PETAK MUŽ OTEO SINA Posle 30 sati javio se iz Švajcarske, majka očajna moli za pomoć

ALO.RS | Žena 19.04.2023 07:00

Na Veliki petak moj još uvek venčani suprug, s kojim sam u brakorazvodnoj parnici od 6. januara ove godine, oteo je naše dvoipogodišnje dete i odveo ga u Švajcarsku bez moje saglasnosti i putnih dokumenta, tvrdi Jelena Abramović iz Beograda

Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Jelena Abramović iz Beograda tvrdi da je njen muž oteo njihovo dvogodišnje dete i bez njene saglasnosti ga odveo u Švajcarsku.

"Na Veliki petak moj još uvek venčani suprug, s kojim sam u brakorazvodnoj parnici od 6. januara ove godine, oteo je naše dvoipogodišnje dete i odveo ga u Švajcarsku bez moje saglasnosti i putnih dokumenta. Više od trideset sati nisam znala gde je, da li je dobro, da li je jelo, sve dok on nije pustio poruku i javio mi gde se navodno nalazi, ali ne dozvoljava mi ni da ga čujem ni da ga vidim", jedva izgovara reči majka Jelena.

Kako je dečak prešao granicu?

Beograđanka koja je van sebe već tri dana moli za pomoć.

"Molim nadležne organe da reaguju. Kako je dete bez pasoša prešlo granicu? Na koji način je dete prešlo granicu, ne mogu ni da mislim. Da li je dete doživelo traumu? Nisam sigurna na šta je spreman neko ko je u stanju da sopstveno dete otme od majke, ne znam kako bih to drugačije nazvala".

"Smatrala sam da je potpuno normalno da viđa dete, iako smo mi u postupku razvoda braka. U 15 časova sam ga odvela, samo sat vremena kasnije sam imala osećaj da nešto nije u redu. Pozvala sam svog supruga i bio je nedostupan, kao i svi koji su bili sa njim tada, navodno. Otišla sam do stana, lupala sam, niko mi nije otvarao vrata. Pozvala sam patrolu, uputili su me u stanicu i tamo sam podnela prijavu, rekla je Jelena Abramović (32) za beogradske medije.

"Venčali smo se u junu 2020. i iste godine smo dobili dete. Zbog njegovog posla jedno vreme smo boravili u Švajcarskoj, ali sve troje imamo prebivalište u Srbiji. Od decembra 2022. smo ovde u Beogradu, a u januaru sam odlučila da tražim razvod zbog njegovog ponašanja, omalovažavanja... Kad je čuo da sam podnela zahtev za razvod braka, počeo je i da preti da će dete vratiti u Švajcarsku. Zbog njegovih reči, koje su mi uterale strah u kosti, već mesecima sam stalno na oprezu, u strahu", objašnjava situaciju u kojoj se našla. 

Jelena Abramović tvrdi i da je njen suprug obmanuo švajcarske vlasti. "On tamo nije prijavio da smo mi u procesu razvoda, ali mi je rekao da je pokrenuo neku privremenu meru, postupak za odvojeni život... Mi nismo švajcarski državljani, već srpski, i zato molim naše nadležne da mi pomognu."

 

Expand player
Pogledajte više