namirnice, frižider, hrana
shutterstock.com
namirnice, frižider, hrana

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Ako ste prethodnog dana zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača, ne očajavajte. U posudu sipajte hladnu vodu i u nju potopite dobro zatvorenu kesu mesa. Za manje od sat vremena biće odmrznuto i spremno za pečenje. Da biste ubuduće to još brže činili, potrudite se da pre zamrzavanja meso iseckate, razdvojite na manje porcije i začinite. Isti način odmrzavanja važi i za ribu.

Povrće

Najbolje je da smrznuto povrće kuvate u posudama za kuvanje na pari ili da ga stavite u slanu kipuću vodu. Nemojte da ga prekuvate, da bi zadržalo boju, hranljive sastojke, ukus i miris.

Voće

Voće uglavnom gubi punu strukturu i ukus kada se odmrzava, ali najmanje ako se stavi u cediljku na sobnoj temperaturi i pusti lagano da se topi.

Mikrotalasna, rerna, podgrevanje, hrana, ručak, kuhinja

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Gotova jela

Gotova jela ubacite u mikrotalasnu ili u šerpu, pa ih odmrzavajte na umerenoj temperaturi.