Bakina pita sa višnjama, vraća nas u bezbrižno detinjstvo i osvaja na prvi zalogaj!
Ukusna pita za sve sladokusce!
Potrebno je:
- 500 g gotovih tankih kora
- 300 g višanja
- 100 g šećera
- 2-3 jajeta
- 2-3 kašike griza
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
PROČITAJTE I:
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt i ulje. Prvu koru namazati jajima, dodati drugu preko nje a onda rasporediti višnje. Saviti potom malo ivice i uviti u rolnicu i presaviti na pola.
Pleh premazati uljem pa redjati rolnice u pleh.
PREPORUČUJEMO:
Ostatak umućenih jaja i griza sipati preko i izravnati. Peći na 200 stepeni oko 40-45 min. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom. Seći kad se ohladi.
Najbolje krofne koje se ne mese, originalno po receptu naših baka! Niko im ne može odoleti
AUTOR: Lepotaizdravlje/M.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 08:12 - 19.09.2019. 09:54 Vazdušaste, tople, mekane i savršeno ukusne krofne koje se ne mese? Da, imamo recept baš za takve! "Klasik" srpske kuhinje uz ovaj recept je toliko jednostavan i lak za pripremu, da će vaše krofne nadmašiti i bakine!
BONUS VIDEO:
Najbolje obučen muškarac u Srbiji