Pita sa višnjama
Shutterstock
Pita sa višnjama

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 500 g gotovih tankih kora

- 300 g višanja

- 100 g šećera

- 2-3 jajeta

- 2-3 kašike griza

- 50 ml ulja

- 200 ml jogurta

- 1/2 praška za pecivo

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt i ulje. Prvu koru namazati jajima, dodati drugu preko nje a onda rasporediti višnje. Saviti potom malo ivice i uviti u rolnicu i presaviti na pola.

Trešnje, voće, višnje

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Pleh premazati uljem pa redjati rolnice u pleh.

PREPORUČUJEMO:

 

Ostatak umućenih jaja i griza sipati preko i izravnati. Peći na 200 stepeni oko 40-45 min. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom. Seći kad se ohladi.

Najbolje krofne koje se ne mese, originalno po receptu naših baka! Niko im ne može odoleti

AUTOR: Lepotaizdravlje/M.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 08:12 - 19.09.2019. 09:54 Vazdušaste, tople, mekane i savršeno ukusne krofne koje se ne mese? Da, imamo recept baš za takve! "Klasik" srpske kuhinje uz ovaj recept je toliko jednostavan i lak za pripremu, da će vaše krofne nadmašiti i bakine!

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji