Belo meso spremljeno na poseban način, ručak vredan svake hvale!
Potrebno je:
300-400 g belog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika aleve slatke paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice peršuna
2 česnja belog luka
2 kašike ovsenih pahuljica
1 šargarepa
1 tikvica
1 jaje
Priprema
Iseckati piletinu što sitnije ili ubacti u seckalicu da usitni, ja sam stavila u seckalicu, sipati piletinu u veću činiju pa joj dodati glavicu crnog luka sitno iseckanu, začine, narendanu šargarepu, narendanu tikvicu, iseckan beli luk i dve lašike ovsenih sitnijih pahuljica (kupljene u zdravoj hrani na merenje). I na kraju razbiti u sve to jedno jaje. Sve sastojke dobro izmešati rukama.
Napraviti lopticu rukom pa staviti u pleh na papir za pečenje i lopticu pritisnuti rukom da se spljosti do željene debljine i veliline, peći u rerni na 220 stepeni 40 minuta. Prijatno.
PROČITAJTE JOŠ: